Sommerseminar

Medarbejdertrivsel, det gode liv og robotter - hvordan skal fremtidens ledelsessyn tage højde for denne trefaktor?

Den måde, vi har ledet på de sidste hundrede år, er fundamentalt forskellig fra den måde, vi skal lede på nu og i fremtiden. Mennesker søger formål, frihed og indflydelse i en grad, som vi ikke har oplevet det før. Det skyldes blandt andet de teknologiske muligheder, den samfundsøkonomiske udvikling og et øget fokus på sundhed, lykke og det gode liv.

Vi hører om, at robotterne er ved at gøre deres indtog. Der er derfor behov for en menneskeligt ledelsessyn, som kan favne denne udvikling. At kunne koble viden og intuition med andre menneskers erfaringer – det er dét, der adskiller mennesker fra robotter. Vi bør ændre måden, vi arbejder og leder på i dag, så vi også har en fremtid på arbejdsmarkedet. Der skal gøres plads til det unikke ved mennesker – nemlig vores kreative og intuitive intelligens.

I en tid med komplicerede opgaver, som der i øvrigt kun bliver flere af, er der brug for at kunne komme i en reel fordybelse og trække på de unikke menneskelige kompetencer.

”Flere og flere medarbejdere mærker et behov for ledere, der har en langt dybere forståelse for, hvad der driver os som mennesker. Jeg har derfor dedikeret hele 2017 til at gå på jagt efter fremtidens lederskab.” Louise Orbesen, ledelsesekspert og partner i rådgivningsvirksomheden Orbesen. Tidligere konsulent hos McKinsey & Co og BCG.

CMC – Connecting Management Consultants har inviteret Louise Orbesen til at give sit bud på fremtidens lederskab til årets sommerseminar den 20. august 2018.

LOGIN

Log ind på din konto for at deltage i debatten mellem Danmarks bedste konsulenter. 

Kun medlemmer af CMC Denmark har mulighed for at kommentere på nyheder og blogindlæg. 
Er du endnu ikke medlem kan du læse om opfylder betingelserne for medlemskab her >>